Ennätyksellinen kaupunkipyöräkausi Tampereella – uusi kertamaksu testikäyttöön

torstaina 05. syyskuu 2024 klo 09.00

Kulunut kaupunkipyöräkausi on sujunut vauhdikkaasti. Yksittäisiä matkoja on tehty tähän mennessä jo yli 170 000, mikä ylittää viime kauden matkamäärän. Käyttöoikeuksia on tähän mennessä myyty enemmän kuin edelliskausilla, yhteensä hieman alle 10 000.

- Matkamäärien kasvu osoittaa, että kaupunkipyörien käyttökokemus on parantunut merkittävästi tämän kauden parannusten myötä. Keväällä otettiin käyttöön uusi sovellus ja pyöriin asennettiin uudet lukot, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo.

Syksyllä testataan uutta 2 euron kertamaksua, joka mahdollistaa yksittäisen, enintään tunnin pituisen matkan ilman lisämaksuja. Ajoaika päättyy, kun pyörä lukitaan. Taukotoiminto ja muut ominaisuudet toimivat kuten muissakin käyttöoikeuksissa. Kertamaksun lisäksi tarjolla on edelleen päivä-, kuukausi- ja kausihinnoittelu. Kertamaksu otetaan käyttöön torstaina 5. syyskuuta.

- Kertamaksu tarjoaa joustavan ja edullisen vaihtoehdon satunnaisille käyttäjille. Hinnoittelumallista on paljon hyviä kokemuksia muista kaupunkipyöräkaupungeista, kuten Turusta ja Kuopiosta. On mielenkiintoista seurata, miten tämä otetaan vastaan Tampereella, Periviita sanoo.

Palautekysely hinnoittelusta, pyörien ja sovelluksen toimivuudesta sekä kaupunkipyöräverkostosta avataan lokakuun alussa.

Kaupunkipyöräkausi jatkuu lokakuun loppuun, 31.10. asti. Seuraava kausi käynnistyy jälleen huhtikuussa 2025.

Kaupunkipyörät