Läntinen linjasto 2024 -suunnitelman toiseen luonnokseen odotetaan palautteita

torstaina 15. syyskuu 2022 klo 09.00

Tampereen seudun joukkoliikenteen läntisen alueen linjastouudistuksen toinen luonnos on julkaistu. Uudesta luonnoksesta voi antaa palautetta Nysselle syksyn ajan. Länsi-Tampereen ja Ylöjärven kattavassa linjastoluonnoksessa on otettu huomioon ensimmäiseen luonnokseen saadut sadat palautteet.

Linjastouudistuksen tavoitteena on yhdistää Nyssen läntisen alueen bussi- ja ratikkaliikenne yhtenäiseksi kokonaisuudeksi sekä päivittää alueen palvelu suunnitellun palvelutason mukaiseksi. Kaikki muutokset eivät liity uudella reitillä aloittavaan ratikkaan, vaan osa muutoksista kehittää alueellista bussipalvelua.

Ensimmäinen linjastoluonnos julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai lähes 800 palautetta. Toinen linjastoluonnos on suunniteltu näitä palautteita hyödyntäen. Molempien luonnosten pohjana ovat myös Nyssen keväällä 2022 toteuttama liikkumiskysely, alueelliset matkustajamäärät, joukkoliikenteen palvelutasomäärittely vuodelle 2022–2025 sekä joukkoliikennelautakunnassa linjatut suunnitteluperiaatteet.

”Toisessa linjastoluonnoksessa on pyritty huomioimaan mahdollisimman monen matkustajan palautteet. Kaikkia yksittäisiä toiveita ei valitettavasti voida toteuttaa, sillä joukkoliikennettä suunnitellaan sananmukaisesti joukoille. Suunnittelussa on huomioitava aina joukkoliikennejärjestelmän toimiva ja joukkoja palveleva kokonaisuus”, joukkoliikenteen suunnittelija Leena Huhtala sanoo.

Palautetta uuteen linjastoluonnokseen voi antaa syys-marraskuun ajan Nyssen verkkosivuilla ja selainpohjaisessa karttapalvelussa. Palautteiden pohjalta tehdään ensimmäinen varsinainen linjastosuunnitelma, joka julkaistaan loppuvuodesta 2022. Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma toteutetaan alkavan ratikkaliikenteen rinnalla portaittain.

Tutustu suunnitelmaan ja anna palautetta syksyn aikana

Voit tutustua linjastosuunnitelman toiseen luonnokseen selainpohjaisessa karttapalvelussa. Karttapalvelu toimii parhaiten yleisimmillä selaimilla ja isoilla näytöillä.

Toinen linjastoluonnos ›

Voit kommentoida suunnitelmaa 

  • kommentoimalla tätä uutista. Kommentit ovat julkisia, ja ne tarkastetaan ennen julkaisua.
  • karttapalvelussa. Karttapalvelun oikeasta yläkulmasta löytyy "lisää kommentti" -painike, jota painamalla saa käyttöönsä kommentointityökalun. Työkalulla voi klikata haluamaansa kohtaan suunnitelmaan ja jättää kommenttinsa. Kommentit lukee suunnittelija, eikä niihin vastata. 
  • sähköisellä palautelomakkeella, jolloin palautteen lukee suunnittelija.

Linjastoluonnoksesta voi tulla myös keskustelemaan Nyssen järjestämiin asukastilaisuuksiin. Paikalla on linjaston suunnittelijoita.

  • Ylöjärvi: Maanantai 26.9.2022 kello 17-19, Kirjasto Leijan monitoimitila
  • Tesoma: Tiistai 4.10.2022 kello 17-19, Tesoman Hyvintointikeskuksen monitoimitila Lysti
  • Lielahti: Keskiviikko 5.10.2022 kello 17-19, Lielahden kirjasto monitoimitila Tuike

Linjastoluonnosta päivitetään saatujen palautteiden perusteella ja joulukuussa julkaistaan Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma. Nyt suunniteltava linjasto otetaan käyttöön loppuvuonna 2024.

Taustatietoa

Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma ›
Yhteenveto ensimmäisen linjastoluonnoksen palautteista ›

Uutinen päivitetty 16.9.2022 kello 15.10: Lisätty asukastilaisuuksien ajankohdat.

Kommentointi on päättynyt ja niistä kerätty raportti on toimitettu Tampereen seudun joukkoliikennelautakunnalle.