Nysse siirtyy vaiheittain tilipohjaiseen maksujärjestelmään

maanantaina 30. syyskuu 2024 klo 09.08

Nysse on siirtymässä tilipohjaiseen maksujärjestelmään. Uudessa järjestelmässä lippuihin ja asiakasryhmiin liittyvä tieto sijaitsee matkakortin sijaan taustajärjestelmässä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että verkosta matkakortille ostetut liput ovat käytettävissä heti ilman kahden tunnin viivettä.

Näin muutos toteutetaan

Tilipohjainen maksujärjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain ensi vuoden aikana. Käyttöönotto ei edellytä toimia asiakkaalta. Matkakorttia ei vaihdeta, vaan sen sisältö muutetaan tilipohjaiseksi automaattisesti.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikki uudet matkakortit myydään tilipohjaisina. Tämän jälkeen alkaa matkakorttien muuttaminen tilipohjaisiksi liikennevälineiden lippulaitteilla. Muutos toteutetaan pienissä erissä hallitusti, ja määrää lisätään vaiheittain.

Muutos tehdään taustajärjestelmässä korttinumeroiden perusteella. Oman kortin muuttumista voi odotella kaikessa rauhassa, sillä kaikki matkakortit muuttuvat lopulta tilipohjaisiksi. 

Tilipohjaisuus parantaa asiakaskokemusta

Siirtyminen tilipohjaiseen maksujärjestelmään parantaa maksujärjestelmän luotettavuutta ja asiakaskokemusta.

Esimerkiksi Nella.fi-verkkopalvelusta ostetut liput siirtyvät matkakortille heti, ja kahden tunnin viive poistuu. Asiakas voi myös matkakortin kadotessa itse sulkea ja avata suljetun matkakorttinsa Nellassa ja vaihtaa oletusvyöhykkeet muulloinkin kuin oston yhteydessä.

Muutos ei vaikuta lipunmyynti- ja hankintakanaviin: Nella.fi-verkkopalvelu ja jälleenmyyntipisteet palvelevat edelleen normaalisti. Myös Nysse Mobiili, lähimaksu ja tapahtumalippu pysyvät edelleen käytössä matkakortin rinnalla.

Kun tilipohjainen maksujärjestelmä on kokonaisuudessaan käytössä, sitä on mahdollista tulevaisuudessa kehittää lisäämällä esimerkiksi Nysse Mobiili maksutunnisteeksi matkakortin lisäksi tai sen tilalle.

Muutos vaikuttaa liikuntapalveluiden maksutapoihin

Nyssen matkakortille ladatulla raha-arvolla on voinut maksaa uimahalli- ja kuntosalimaksuja Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä. Matkakortin käyttö liikuntapalveluissa poistuu ensi vuonna maksujärjestelmäuudistuksen vuoksi.

Vaikka muutoksesta on useita hyötyjä Nyssen asiakkaille, samalla matkakortin käyttäminen maksuvälineenä joissakin liikuntapalveluissa päättyy.

Liikuntapalvelut tiedottaa asiakkailleen, kun tarkempi aikataulu ja mahdolliset korvaavat maksutavat ovat tarkentuneet.